Installatiehandleiding: Naar de weg gerichte camera (model 2)

This is a printed page that might be out of date. To read the most up-to-date help content, visit https://device-help.verizonconnect.com.

Zodra alle draden zijn verbonden zoals afgebeeld in de snelstartgids, gebruikt u de functie Camera activeren in de Geïntegreerde video-app en volgt u de stappen van het installatieproces. Hieronder vindt u meer gedetailleerde instructies.

In dit artikel

Voor u begint

Download de app

U moet de Spotlight-app of de Geïntegreerde video-app gebruiken om de camera te installeren.

Download de Spotlight-app:

btn-app-store.svg btn-google-play.svg

Download de Geïntegreerde video-app:

btn-app-store.svg btn-google-play.svg

U kunt zich bij beide apps aanmelden met uw inloggegevens van Verizon Connect.

Niet zeker welke app u moet gebruiken?

Wat wordt er meegeleverd

• 1 x camera
  • 1 x kabel (A)
  • 1 x V kabelboom (B)
  • 1 x aansluitkabel OBD-II (C) (op verzoek verkrijgbaar)
  • 1 x OBD-II-passthrough-kabel
  • 1 x aansluitkabel met 3 draden (E)
  • 1 x voedingsadapter
  • 1 x SD-kaart (al in de camera geplaatst, tenzij een SD-kaart met hogere capaciteit is besteld)
  • 1 x simkaart
  • 2 x 3M VHB kleefplaatjes
  • 5 x kabelbinders
  • 5 x bevestigingen kabelbinders
  • 2 x alcoholdoekjes
  • Veiligheidsklepje
  • Sleutel

Benodigde hulpmiddelen

• Mobiel apparaat met de Geïntegreerde video-app geïnstalleerd
  • Meegeleverde sleutel

De kabels van de camera aansluiten

1. Gebruik de sleutel om te ontgrendelen, druk op de vrijgaveknop op het veiligheidsklepje en verwijder het veiligheidsklepje van de camera.

De kabels van de camera aansluiten 1

2. Sluit kabel A aan op de camera.

De kabels van de camera aansluiten 2

3. Als u een SD-kaart met een hogere capaciteit hebt besteld, steekt u deze in de SD-sleuf.

4. Plaats het veiligheidsklepje terug en laat de sleutel in het slot.

De kabels van de camera aansluiten 4

5. Sluit kabel A aan op de DC voedingsadapter.

De kabels van de camera aansluiten 5

6. Sluit de kabelboom (B) aan op de DC voedingsadapter.

De kabels van de camera aansluiten 6

7. Sluit de kabelboom (B) aan op de aansluitkabel (C of E) of de OBD-II-passthrough afhankelijk van het voertuigtype.

De camera met de voedingsbron verbinden

De camera moet verbonden worden met een voedingsbron.

Voor u de camera aansluit, moet u controleren of de motor is uitgeschakeld en dat de DC voedingsadapter is ingeschakeld.

Om de camera te verbinden met een voedingsbron moet u de juiste kabel voor het voertuig gebruiken.

• Voor lichte bedrijfswagens of privévoertuigen (alleen 12 V) gebruikt u de OBD-II aansluitkabel (kabel C) als de OBD-II-poort beschikbaar is. Gebruik de OBD-II-passthrough als de OBD-II-poort aangesloten is aan een Y-kabel of verlengkabel met een voertuigvolgsysteem.
  • Voor vrachtwagens (alleen 12 V) gebruikt u de aansluitkabel met 3 draden (kabel E).
  • Voor lichte voertuigen die zijn geproduceerd voor 1996 of voor vrachtwagens met aansluitkabels van 6 pennen gebruikt u de aansluitkabel met 3 draden (kabel E).

Aansluiten op een OBD-II poort (kabel C)

1. Zoek de poort

De locatie van de OBD-II poort verschilt per voertuig. De poort bevindt zich meestal links van het stuur, onder het dashboard. Het schema toont andere mogelijke locaties. Ga naar de Hum-website om te zoeken op merk, model of jaar van het voertuig.

Aansluiten op een OBD-II poort 1a

2. Steek de kabel stevig in de OBD-II poort.

Aansluiten op een OBD-II poort 1b

Aansluiten op een OBD-II poort (Y-kabel of verlengkabel)

1. Het voertuigvolgsysteem zoeken. Als het systeem al op het voertuig is gemonteerd, maak het dan los.
  2. Zorg ervoor dat de OBD-II-passthrough aangesloten is op systeemaansluiting of verlengkabel van de Y-kabel.
  3. Zorg ervoor dat het voertuigvolgsysteem aangesloten is op de OBD-II-passthrough. Voor meer informatie, zie de installatiehandleiding van uw voertuigvolgsysteem.
  4. Zorg ervoor dat de Y-kabel of verlengkabel aangesloten is op de van OBD-II-poort van uw voertuig.

Aansluiten met de aansluitkabel met 3 draden (kabel E)

Belangrijk: Zorg ervoor dat de deur aan de bestuurderszijde open blijft tijdens het installatieproces.

Als u een met 3 draden gekoppelde camera toevoegt aan een bestaande met 3 draden gekoppelde gps-installatie, kunt u de bestaande verbindingen voor constante, ontsteking en aarding of een roestvrijstalen ringterminal gebruiken om uw eigen aardingsverbinding te maken.

We raden aan stootverbindingen of posi-taps te gebruiken. We raden aan geen Add A-Fuse, zekerhouders of Scotchlock-connectors te gebruiken voor bedrading.

Zwarte draad - aarde

Controleer of de motor is uitgeschakeld en bevestig de zwarte draad direct aan een aardingspunt in het chassis of aan een aardingskabel (aarding chassis) door direct verbinding te maken met een aardingsleiding of door middel van insteken in de draad (zie onderstaand).

Rode draad - constant vermogen

Controleer of de motor is uitgeschakeld en gebruik een spanningsmeter om een accukabel van 12 Volt te zoeken en sluit de rode draad aan door direct verbinding te maken met een kabel of door middel van insteken in de draad. Bij het koppelen van een gezekerde leiding of bij het gebruiken van een geïntegreerde zekering (niet vereist) moet de waarde ten minste 5 amp zijn.

Let op dat u een draad voor voeding naar accessoires niet verwart met een draad voor continue voeding (12 Volt, altijd aan).

Om een continue vermogensbron te bepalen:

1. Controleer of de deur aan de bestuurderszijde open is.
  2. Selecteer een draad.
  3. Controleer of de motor is uitgeschakeld en gebruik een spanningsmeter om de DC-spanning van de draad te meten. Dit moet 12 VDC of hoger zijn.

Witte draad - ontstekingsvermogen

Controleer of de motor is uitgeschakeld en gebruik een spanningsmeter om een ontstekingskabel met geschakeld vermogen te zoeken en sluit de witte draad aan door direct verbinding te maken met de kabel of door middel van insteken in de draad.

• Gebruik geen geïntegreerde zekering op deze leiding.
  • Gebruik vermogen voor accessoires niet.

Insteken in kabel

Aansluiten op een OBD-II poort 3

1. Zoek de juiste draad.
  2. Strip de isolatie van een deel van de draad.
  3. Maak een gat in de blootgelegde draad
  4. Steek de kabel door het gat.
  5. Wikkel de kabel stevig vast en isoleer met isolatietape.
  6. Plaats een tiewrap over de isolatietape aan elke zijde van de verbinding.

De camera inschakelen

Als de camera is verbonden met de vermogensbron zet u het contact aan en schakelt u de camera in.

Tijdens het opstarten van de camera knipperen de rode, blauwe en groene lampjes.

Opstarten stap 1

Aan

Uit

Uit

Geen geluid

Opstarten stap 2

Aan

Aan/uit

Uit

Geen geluid

Opstarten stap 3

Aan

Aan

Aan/uit

Geen geluid

Opstarten afgerond

Aan

Aan

Uit

Geen geluid

Camera werkt naar behoren

Uit

Aan

Aan

Geen geluid

Als de blauwe en groene lampjes niet constant branden na 10 minuten, moet u het probleem met de indicatorlampjes van de camera verhelpen.

De camera identificeren

Gebruik de Geïntegreerde video-app om de barcode te scannen en de camera te identificeren.

Elke camera heeft een unieke barcode en serienummer. Het serienummer kan op de camera zelf en op de doos waarin de camera werd geleverd gevonden worden.

Om de camera te identificeren, scant u de barcode met de Geïntegreerde video-app (zie installatiehandleiding camera voor u begint als u de app nog niet hebt geïnstalleerd).

De camera identificeren

In de Geïntegreerde video-app:

1. Ga naar Instellingen > Camera of nieuw apparaat toevoegen.
  2. Houd uw apparaat zo dat de barcode verschijnt in de zoeker van de app. De app identificeert de camera automatisch.
    U kunt het serienummer ook handmatig invoeren. Hiervoor selecteert u Handmatige invoer, voert u het serienummer in met het toetsenbord en selecteert u Volgende.

In de Spotlight-app:

1. Ga in de Spotlight-app naar Account > Apparaatinstelling.
  2. Op het scherm Wat wilt u installeren? tikt u op Camera.
  3. Houd uw apparaat zo dat de barcode verschijnt in de zoeker van de app. De app identificeert de camera automatisch.
    U kunt het serienummer ook handmatig invoeren. Hiervoor selecteert u Handmatige invoer, voert u het serienummer in met het toetsenbord en selecteert u Volgende.

De camerapositie bepalen

Bepaal een geschikte locatie voor u de camera op de voorruit bevestigt. Houd bij het kiezen van een locatie rekening met het volgende:

1. De camera moet zo hoog mogelijk geplaatst worden binnen de ruitenwisserzone aan de bestuurderszijde.
  2. Het cameragedeelte van het apparaat moet in het bovenste gedeelte (5 cm) van de ruitenwisserzone geplaatst worden.
  3. De camera mag het zicht van de bestuurder niet belemmeren.
  4. Plaats de camera niet in de buurt van het climate control-systeem van het voertuig aangezien overmatige warmte invloed kan hebben op de werking van de camera.
  5. Laat genoeg ruimte om de sleutel te verwijderen uit het veiligheidsklepje.

De camera kan overal in het gemarkeerde gedeelte worden geplaatst.

De camerapositie bepalen

De camera op de voorruit plaatsen

De glastemperatuur van de voorruit mag niet te warm of te koud zijn. Installeer de camera bij een geschikte temperatuur (tussen 10 °C en 26 °C wordt aanbevolen).

1. Gebruik de meegeleverde doekjes om het gebied op de voorruit waar de camera wordt geplaatst te reinigen en te drogen.

De camera op de voorruit plaatsen 1

2. Verwijder de beschermlaag van het kleefplaatje.

De camera op de voorruit plaatsen 2

3. Bevestig de camera op de voorruit.

4. Druk de camera 30 seconden stevig vast.

De camera afstellen

De camera moet op de weg gericht zijn en niet belemmerd worden.

1. Stel de hoek van de camera af

1. Verplaats het veiligheidsklepje lichtjes zodat de camera aangepast kan worden.De camera afstellen 1a
  2. Stel de camera af aan de hand van de kanteling van de voorruit.
  3. Vervang het veiligheidsklepje.De camera afstellen 1c

2. Test de camerapositie

1. U ziet een voorbeeldweergave in de app. Controleer of de camera goed is afgesteld en dat het beeld niet wordt belemmerd.
  2. Zodra de positie en het beeld naar wens zijn, plaatst u het veiligheidsklepje terug en vergrendelt u deze.
  3. Kies Volgende in de app.De camera afstellen 2

De kabels wegwerken

Als u ook een nieuwe naar de bestuurder gerichte camera installeert, moet u deze aan de aansluitkabel bevestigen voordat u de kabels opruimt.

Werk de kabels van de camera weg om te verzekeren dat ze het zicht van de bestuurder niet belemmeren:

• Plaats de stroomkabel in de dakpanelen en de A-stijl. Plaats de aansluitkabel niet achter de A-stijl.

of

• Gebruik de meegeleverde kabelbinders om de kabels uit het zicht van de bestuurder te bevestigen. Plaats de stroomkabel vervolgens naar de zijkant en achter de interieurpanelen richting de voedingsbron.

Als u het voertuigvolgsysteem heeft moeten verwijderen, plaats deze dan weer stevig terug. Als u ook een naar de bestuurder gerichte camera installeert, wacht dan tot met het plaatsen van het voertuigvolgsysteem tot de camera geïnstalleerd is.

De kabels wegwerken

Koppel de camera met het voertuig en activeer de camera

De camera moet verbonden worden met een voertuig zodat door de camera gedetecteerd onrustig rijgedrag gekoppeld kan worden aan een bepaald voertuig.

1. Kies in de app welk voertuig gekoppeld moet worden aan de camera in het scherm Voertuig identificeren.

2. Kies het voertuig uit de lijst of zoek op voertuignaam, voertuigidentificatienummer (VIN), voertuigregistratienummer (REG) of elektronisch serienummer (ESN).

3. Selecteer Volgende.

4. Bevestig dat de camera is verbonden met het juiste voertuig en selecteer Camera activeren.

Koppel de camera met het voertuig en activeer de camera